Marknadsplats för unika betongprodukter

Betongbänk

Betongbänk 40×120

Bänk 40×120 är en bänk i genuin betong. Bänken består av en massiv, handgjuten betongskiva och går att få i två olika nyanser.

Beskrivning

Material – Betongskiva och stålben

Bordsskivorna är gjutna i betong, ett naturmaterial innehållande cement, ballast, sand och vatten. Skivorna är handgjutna och ingen är den andra lik. Eftersom färg och storlek varierar på sand och sten i bruket och betong är ett poröst material, kan små prickar och luftbubblor uppstå i den färdiga skivan. Detta är inget fel utan naturens gång.

Bordsskivan ytbehandlas i fem olika steg för att tåla påfrestningar vid dagligt bruk. Dess känslighet ska jämställas med andra naturmaterial som oljad ek, marmor och kalksten.

Betongskivan går att få i två nyanser.

  • Mystic – naturfärgad betong grå/beige nyans
  • Mystic black – pigmenterad betong blyerts/grafitgrå nyans

Bordsunderredet är som standard tillverkat i fyrkantjärn som sedan varmgalvaniserats, detta gör så att de ej rostar. Utöver de galvaniserade standardunderredena går det även att få underredena mattsvartlackerade. Man kan även välja på helkubs- eller halvkubsutförande.

Ytbehandlingen på betongskivan samt det galvaniserade underredet gör att borden lämpar sig för såväl inomhus- som utomhusbruk.

Tillverkningsprocessen

Hela tillverkningsprocessen tar 4–5 veckor från det att betongskivan är gjuten. I ”finrummet” ligger skivorna och bränner de sista 14 dagarna innan de kan paketeras och levereras.

Skötsel

För att underhålla din bordsskiva av betong får inga andra rengöringsmedel än såpa och vatten användas vid avtorkning. Blanda såpvatten med cirka 20% såpa och torka av, detta ger en extra skyddande effekt. Vänta till bordsskivan torkat innan du ställer något på den igen. Rödvin, ren alkohol, vinäger och fruktsyror är extra viktigt att torka rent med en gång då de har en genomträngande effekt.

Skötsel för utomhusbruk

För de betongbord som står ute är det extra viktigt att dessa såpas in regelbundet. Såpan ger en skyddande effekt mot nedfall av olika slag. Betong är ett levande material och betongskivorna kommer med tiden att få en patina på grund av väder, vind och temperaturväxlingar. Borden kan stå utomhus året om men vintertid (oktober – mars) måste borden förvaras under tak, aldrig under en presenning. Det får inte ligga is och snö på bordsskivan.

Följer du dessa instruktion med att regelbundet såpa in sin betongbordsskiva några gånger per månad så ger du ytan det skydd som krävs.

Transport och montering

Vid montering och transport ska betongskivan behandlas mycket varsamt. Alla skivor är försedda med hörnskydd och kraftiga kantlister av papp. Var alltid extremt försiktig för att undvika kantstötning vid transport. Skivan ska transporteras på plant underlag för att förhindra eventuella skador vid transport samt bäras på högkant till dess den är pålagd på bordsunderredet.

Kontrollera noggrant att underredet står helt plant innan skivan läggs på. Detta förhindrar att skivan ligger och glappar på underredet, vilket minimerar risken att skivan spricker. Golv och altandäck är ofta ojämna. Om så är fallet, lägg något (t.ex. en möbeltass eller ett mynt) mellan golvet och det ben som glappar mot skivan.

OBS! Lägg aldrig något mellan skiva och underrede!

Betongskivorna är handgjorda och kontrolleras under processen när de ligger och bränner samt under ytbehandlingens olika steg. De skivor som inte uppfyller kraven kasseras. Denna betongskiva kan inte spricka utan att yttre åverkan på skivan skett. Därför – sitt eller stå aldrig på bordet! På undersidan av varje bordsskiva finns ett avtryck av designerns hand som kvalitetsmärkning.

Mycket lycka med ert nya Mystic Betong-bord – ett bord som med åren bara blir vackrare och starkare.

Mer information

Vikt 60 kg
Dimensioner 120 × 40 × 45 mm
Beräknad leveranstid

4-6 veckor

Betalmetod

Faktura, Betalkort

Leveransalternativ

Fri frakt Sverige

Material

,

MBJ DESIGN

MBJ Design producerar bord i betong, Mystic Concrete Collection. MBJ Design har funnit på marknaden nu i 25 år och har blivit en designklassiker. Mystic Concrete Collection är en bordsserie i minimalistisk anda och lämpar sig för så väl inomhus som utomhusbruk.Utöver MBJ Designs standardsortiment så går det även att få bord tillverkade i specialmått efter önskemål.

Fler produkter från MBJ DESIGN

Leveranspolicy

LEVERANS

Vi levererar endast i Sverige. Säljaren ansvarar för leverans, leveranskostnad och leveranstider och är inget vi kan styra över. Leveranstid hittar du på produktsidan och leveranskostnad i varukorgen när du anger din adress. Hämta själv Vissa produkter kan hämtas i Stockholm, Ingarö. Se mer information på produktsidan. Upphämtning sker när alla varor är slutbetalda och efter avtalad tid. Tag med kvitto vid avhämtning. Hemleverans I leveransen ingår att varorna körs till tomtgräns eller trappuppgångsdörr, förutsatt att lastbil kan ta sig dit. Montering, avemballering och bortforsling av emballage ingår inte om inte säljaren erbjuder detta som en extra tjänst.

Återbetalningspolicy

ÅNGERRÄTT

Du har normalt 14 dagars ångerrätt på varor du köpt i nätbutiken, i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du har rätt att returnera en vara om du inom 14 dagar efter att du mottagit den meddelar oss om att du vill utnyttja ångerrätten. Du får hela köpesumman tillbaka, men leveranskostnaden för returen står du som kund för. Den returnerade varan ska vara oanvänd och i sin originalförpackning och följesedel/faktura, samt uppgifter om hur återbetalning ska ske, ska bifogas. Återbetalning utförs normalt inom 3-5 arbetsdagar, dock senast inom 30 dagar. Vänligen kontakta säljaren innan du returnerar en vara. Vid ej uthämtade varur debiteras en avgift motsvarande omkostnaderna som uppstår. Vid beställning av specialanpassade produkter såsom måttbeställda betongskivor, måttbeställda handfat m.m. gäller ej ångerrätten då produkten är speciellt anpassad just till dig som kund.

Avboknings- / retur- / utbytespolicy

PRISER OCH BETALNING

I priserna ingår moms med 25 procent. Minbetongskiva.se har inget ansvar för priset på säljarens produkt. Minbetongskiva.se erbjuder två olika betalmöjligheter. Betalning mot faktura Betalning mot faktura sker direkt med säljaren. Vissa säljare tar en handpenning x% motsvarande av ordervärdet. Säljarna förbehåller sig rätten att kreditpröva din ansökan om betalning mot faktura. De förbehåller oss rätten att avslå din ansökan, begränsa kreditbeloppet eller kräva förskottsbetalning. Betalning med kort Ni kan också välja att betala med betalkort VISA, Mastercar, American Express (Stripe) Dröjsmålsränta Dröjsmålsränta debiteras med 18 % vid betalning efter 10 dagar. Avbeställning Avbeställning kan ske mot ersättning av 0 – 100 % av ordervärdet beroende på vara, tidpunkt och säljare. Avbeställning sker via säljaren.

REKLAMATION

Du har enligt konsumentköplagen alltid 3 års reklamationsrätt. Reklamation innebär att du inom rimlig tid från det att du upptäckt ett fel med varan kontaktar säljaren om detta.  Minbetongskiva.se har inget ansvar av produkterna som säljs  i nätbutiken.

TRANSPORTVAROR

Viktigt: Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. För att varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras hos säljaren måste skadorna ha noterats på fraktbolagets fraktsedel i samband med kvittens. Om du skulle upptäcka dolda fel/transportskador efter att du öppnat förpackning/emballage kontakta säljaren. Säljaren lägger transportordern, inte minbetongskiva.se
Fri Frakt på denna produkt

Specialbeställning

Har ni en speciel form eller ett udda rum. Skicka då in Er förfrågan via detta fromulär.