Betongskiva för utomhuskök | måttanpassad betongskiva

Att inreda ett utekök med en betongskiva ger köket en speciell känlsa. Betongskivor passar väldigt bra att ha utomhus.

Denna köksbänkskiva i betong produceras efter Era mått. Betongskivorna måttanpassas helt efter utekökets utseende och/eller design. Betongskivan är väldigt tålig, stabil och färdig att använda vid leverans. Levererans av betongskivan kan ske över hela Sverige.

Olika betongfärger på betongskivan

Betongskivan kan beställas i sju olika färger, se bilder ovan. Dry och Wet är samma betong men efterbehandlingen är annorlunda. Wet har en transparent vaxolja som ger ett vått utseende och Dry är speciellt framtagen för att skapa samma utseende som ej behandlad betong. Den andra siffran i koden är färg / typ av betong och den tredje är vaxtyp. (0 transparent, 1 naturlig, 2 mörk).

Integrerad diskho i betong

Betongksivan kan erbjudas med ett hål för en topmonterad ho, undermonterad ho eller en integrerad betongho. Det finns olika modeller och storlekar att välja på när det kommer till integrerade betonghoar, se bilder ovan. Betonghoarna kan användas både i kök och badrum. Det man behöver ha koll på är att avloppet skiljer lite beroende på vilket handfat/ho man väljer. En bottennventil ingår då det behövs en extra lång skruv.

Hål för köksavlopp a-d, g, i, l, p, q
Hål för badrumsavlopp e, f, j, h, k, m, n, r, o, s

Spishäll eller grill – toppmonterad / nedsänkt

Om ni vill ha en häll utomhus så kan hålet göras för en toppmonterad eller nedsänkt häll. Se bild för en nedsänkt spishäll. Vill ni ha ett hål för en grill så väljer ni toppmonterad i formuläret. Kanterna i hålet för en toppmonterad bearbetas inte. Så säg till om ni vill att de bearbetas.

Varför behöver Ni ange antal synliga sidor/kanter?

De synliga sidorna på betongskivan bearbetas vilket tar mer tid i produktionen.

Leverans

Betongkskivan kan levereras över hela Sverige eller hämtas i Stockholm, Frihamnen.

Underhåll av betongskivan

Använd bara vatten eller tvål / diskmedel för rengöring. För borttagning av hård och torr smuts, lämna tvålen / diskmedlet i 5 minuter och tvätta sedan med vatten. Alla köksrengöringsservetter får användas för rengöring. Under normala förhållanden är SuperIOR-betong underhållsfri. Om du vill ha ett nytt skydd är alla konsumentköksprodukter för underhåll av bänkskivor i natursten tillåtna. Eller polera den med OSMO Topoil 3068 genom att följa producentens instruktioner.

Essensen av SuperIOR-betong

SuperIOR-betong är en kombination av traditionell betong och olika polymerer. Som ett resultat har SuperIOR-betong mycket bättre tekniska egenskaper än traditionell betong och är ett vattentätt material. Så länge som betong fortfarande har mikroporer, polerar vi det med hårda vaxer för att få det slutliga smutsmotståndet. SuperIOR-betong användningsområden är breda och kan användas i hem, allmänna utrymmen och utomhus.

SuperIOR-betong har ingen risk för mikrosprickor. Den kan lätt böjas upp till 5 mm till 1000 mm utan bromsning, är reptålig vid normal användning och värmebeständig upp till cirka 100 grader (kokande vattenvärme).

Vertikala sidor tillåts ha luftfickor som vanlig betong. På de horisontella ytorna och sänkorna är alla hål större än 0,3 mm fyllda.

Vår standard gör att plattorna kan böjas max 2 mm per meter som sitt naturliga gjutna material. Det kan också finnas olika mönster på olika detaljer.

Betongen

SuperIOR-betong är helt livsmedelssäkert. Direktkontakt med mat är tillåten. Vi rekommenderar starkt att Ni använder skärbräda under skärning och grytunderlägg under en het panna eller gryta direkt från ugnen för att hålla produkten underhållsfri under längre tid.
En rekommendation är att rengöra SuperIOR-ytor från vätskor och vatten så snart de uppstår även fast det är ett smutsfritt material. Använd aldrig starka kemikalier eller hushållskemikalier för rengöring.

Montering av SuperIOR-betongskivor

 1. Håll alltid betongskivan vertikal – vid förvaring i förpackningen; under uppackning och under lyft upp på skåpen.
 2. Stöd alltid betongskivan vid håltagningarna och undvik samtidigt kraft på dessa platser – detta är den svagaste delen och den största risken för att betongskivan går sönder.
 3. Under installationen lyfter du toppen vertikalt på skåpen och placerar sedan den övre delen nedåt på skåpen med stöd för håltagningarna.
 4. Undvik alla slags slag.
 5. Betongskivor måste stödjas av skåp från alla sidor. Ibland kan konsoler behöva användas, beroende på betongtjockleken.
 6. Kontrollera att alla skåp är i nivå innan installationen. Efter installation kontrollera att betongen stöds av skåp / konsoler på båda sidor.
 7. Använd inte hammarborrning för sten vid borrning av hålen. Borrning och skärning rekommenderas efter installation.
 8. Icke-synliga kanter kan skäras på plats med kapklinga för sten. Rita linjen och tejpa detaljerna för att undvika repor.
 9. Toppen ska vara tillräckligt tung för att hålla sig i rätt läge utan att fixera. Om inte, använd lim eller silikonlim för att fästa betongskivan. Anslutningar och handfat kan fixeras med silikon.
 10. Installera undermonterade diskbänkar med korrekt stenpluggar och skruvar, metallfixatorer och konstruktionslim eller silikon.

Ställ en fråga - Registrera Er med Er e-postadress eller logga in för att fortsätta

Logga in

Registrera

Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Dina personuppgifter kommer användas för att förbättra din upplevelse på webbplatsen, hantera åtkomst till ditt konto och för andra ändamål som beskrivs i vår integritetspolicy.

Läs vår integritetspolicy
Tack för meddelandet. Ni kommer få ett mejl när Ni har ett svar.

Räkna ut pris & beställ

Pris

Mer information

Beräknad leveranstid

4-6 veckor

Leveransalternativ

Hemleverans Stockholm, Hemleverans Sverige

Betalmetod

Faktura – handpenning 50%, Faktura, Betalkort

Ior Concrete

Concrete table, bathroom and kitchen tops, sinks. FRONCRETE solid concrete cabinet cladding.

LEVERANS


Vi levererar endast i Sverige. Säljaren ansvarar för leverans, leveranskostnad och leveranstider och är inget vi kan styra över. Leveranstid hittar du på produktsidan och leveranskostnad i varukorgen när du anger din adress.

Hämta själv
Vissa produkter kan hämtas i Stockholm, Ingarö. Se mer information på produktsidan. Upphämtning sker när alla varor är slutbetalda och efter avtalad tid. Tag med kvitto vid avhämtning.

Hemleverans
I leveransen ingår att varorna körs till tomtgräns eller trappuppgångsdörr, förutsatt att lastbil kan ta sig dit. Montering, avemballering och bortforsling av emballage ingår inte om inte säljaren erbjuder detta som en extra tjänst.

ÅNGERRÄTT


Du har normalt 14 dagars ångerrätt på varor du köpt i nätbutiken, i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du har rätt att returnera en vara om du inom 14 dagar efter att du mottagit den meddelar oss om att du vill utnyttja ångerrätten. Du får hela köpesumman tillbaka, men leveranskostnaden för returen står du som kund för. Den returnerade varan ska vara oanvänd och i sin originalförpackning och följesedel/faktura, samt uppgifter om hur återbetalning ska ske, ska bifogas. Återbetalning utförs normalt inom 3-5 arbetsdagar, dock senast inom 30 dagar. Vänligen kontakta säljaren innan du returnerar en vara. Vid ej uthämtade varur debiteras en avgift motsvarande omkostnaderna som uppstår.

Vid beställning av specialanpassade produkter såsom måttbeställda betongskivor, måttbeställda handfat m.m. gäller ej ångerrätten då produkten är speciellt anpassad just till dig som kund.

PRISER OCH BETALNING


I priserna ingår moms med 25 procent. Minbetongskiva.se har inget ansvar för priset på säljarens produkt. Minbetongskiva.se erbjuder två olika betalmöjligheter.

Betalning mot faktura

Betalning mot faktura sker direkt med säljaren. Vissa säljare tar en handpenning x% motsvarande av ordervärdet. Säljarna förbehåller sig rätten att kreditpröva din ansökan om betalning mot faktura. De förbehåller oss rätten att avslå din ansökan, begränsa kreditbeloppet eller kräva förskottsbetalning.

Betalning med kort

Ni kan också välja att betala med betalkort VISA, Mastercar, American Express (Stripe)

Dröjsmålsränta

Dröjsmålsränta debiteras med 18 % vid betalning efter 10 dagar.

Avbeställning

Avbeställning kan ske mot ersättning av 0 – 100 % av ordervärdet beroende på vara, tidpunkt och säljare. Avbeställning sker via säljaren.

REKLAMATION


Du har enligt konsumentköplagen alltid 3 års reklamationsrätt. Reklamation innebär att du inom rimlig tid från det att du upptäckt ett fel med varan kontaktar säljaren om detta.  Minbetongskiva.se har inget ansvar av produkterna som säljs  i nätbutiken.

TRANSPORTVAROR


Viktigt: Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. För att varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras hos säljaren måste skadorna ha noterats på fraktbolagets fraktsedel i samband med kvittens. Om du skulle upptäcka dolda fel/transportskador efter att du öppnat förpackning/emballage kontakta säljaren. Säljaren lägger transportordern, inte minbetongskiva.se

Prisförfråga

Hittar ni inte betongprodukten ni söker? Fyll i formuläret för att få pris på en specialbeställning.

 •  

Specialbeställning

Har ni en speciel form eller ett udda rum. Skicka då in Er förfrågan via detta fromulär.