Marknadsplats för unika betongprodukter

Betongskiva för matbord

Matbord | Måttbeställd betongskiva

Köp betongskiva till Ert matbord. Måttbetäll betongskivan till matbordet helt efter bordets utseende. Betongskivan är väldigt tålig, stabil och färdig att använda vid leverans. Leverans av betongskivan kan ske över hela Sverige.

Beskrivning

Betongens färg

Betongskivan kan beställas i sju olika färger, se bilder ovan. Dry och Wet är samma betong men efterbehandlingen är annorlunda. Wet har en transparent vaxolja som ger ett vått utseende och Dry är speciellt framtagen för att skapa samma utseende som ej behandlad betong. Den andra siffran i koden är färg / typ av betong och den tredje är vaxtyp. (0 transparent, 1 naturlig, 2 mörk).

Ben

Vill ni även ha ben till så kontakta oss för ett pris.

Underhåll av betongskivan

Använd bara vatten eller tvål / diskmedel för rengöring. För borttagning av hård och torr smuts, lämna tvålen / diskmedlet i 5 minuter och tvätta sedan med vatten. Alla köksrengöringsservetter får användas för rengöring. Under normala förhållanden är SuperIOR-betong underhållsfri. Om du vill ha ett nytt skydd är alla konsumentköksprodukter för underhåll av bänkskivor i natursten tillåtna. Eller polera den med OSMO Topoil 3068 genom att följa producentens instruktioner.

Essensen av SuperIOR-betong

SuperIOR-betong är en kombination av traditionell betong och olika polymerer. Som ett resultat har SuperIOR-betong mycket bättre tekniska egenskaper än traditionell betong och är ett vattentätt material. Så länge som betong fortfarande har mikroporer, polerar vi det med hårda vaxer för att få det slutliga smutsmotståndet. SuperIOR-betong användningsområden är breda och kan användas i hem, allmänna utrymmen och utomhus.

SuperIOR-betong har ingen risk för mikrosprickor. Den kan lätt böjas upp till 5 mm till 1000 mm utan bromsning, är reptålig vid normal användning och värmebeständig upp till cirka 100 grader (kokande vattenvärme).

Vertikala sidor tillåts ha luftfickor som vanlig betong. På de horisontella ytorna och sänkorna är alla hål större än 0,3 mm fyllda.

Vår standard gör att plattorna kan böjas max 2 mm per meter som sitt naturliga gjutna material. Det kan också finnas olika mönster på olika detaljer.

Betongen

SuperIOR-betong är helt livsmedelssäkert. Direktkontakt med mat är tillåten. Vi rekommenderar starkt att Ni använder skärbräda under skärning och grytunderlägg under en het panna eller gryta direkt från ugnen för att hålla produkten underhållsfri under längre tid.
En rekommendation är att rengöra SuperIOR-ytor från vätskor och vatten så snart de uppstår även fast det är ett smutsfritt material. Använd aldrig starka kemikalier eller hushållskemikalier för rengöring.

Montering av SuperIOR-betongskivor

  1. Håll alltid betongskivan vertikal – vid förvaring i förpackningen; under uppackning och under lyft upp på skåpen.
  2. Stöd alltid betongskivan vid håltagningarna och undvik samtidigt kraft på dessa platser – detta är den svagaste delen och den största risken för att betongskivan går sönder.
  3. Under installationen lyfter du toppen vertikalt på skåpen och placerar sedan den övre delen nedåt på skåpen med stöd för håltagningarna.
  4. Undvik alla slags slag.
  5. Betongskivor måste stödjas av skåp från alla sidor. Ibland kan konsoler behöva användas, beroende på betongtjockleken.
  6. Kontrollera att alla skåp är i nivå innan installationen. Efter installation kontrollera att betongen stöds av skåp / konsoler på båda sidor.
  7. Använd inte hammarborrning för sten vid borrning av hålen. Borrning och skärning rekommenderas efter installation.
  8. Icke-synliga kanter kan skäras på plats med kapklinga för sten. Rita linjen och tejpa detaljerna för att undvika repor.
  9. Toppen ska vara tillräckligt tung för att hålla sig i rätt läge utan att fixera. Om inte, använd lim eller silikonlim för att fästa betongskivan. Anslutningar och handfat kan fixeras med silikon.
  10. Installera undermonterade diskbänkar med korrekt stenpluggar och skruvar, metallfixatorer och konstruktionslim eller silikon.

Mer information

Beräknad leveranstid

4-6 veckor

Betalmetod

Faktura – handpenning 50%, Faktura, Betalkort

Leveransalternativ

Hemleverans Stockholm, Hemleverans Sverige

Ior Concrete

Concrete kitchen and bathroom tops, sinks, tables, wall and floor panels and other interior concrete products.

Our concrete is designed to be aesthetic and maintenance free.

FRONCRETE solid concrete cabinet cladding. Unic waterproof solution for standard and custom made cabinets in the kitchen, bathroom, livingroom,  outdoor furniture. FRONCRETE is only about 20% heavier than MDF board.

Our products are designed to be used in private homes and public areas.

Fler produkter från Ior Concrete

Leveranspolicy

Transport door-to-door normally included in the price. For custom-made products excact delivery time will be confirmed after the customer is finally confirmed the order. Normally delivery time is 4-6 weeks from the moment of order confirmation.

Återbetalningspolicy

For custom-made products refund is not possible after the moment the order is confirmed.

Avboknings- / retur- / utbytespolicy

For custom-made products cancellation is not possible after the moment the order is confirmed.

Räkna ut pris & beställ

Pris

Behöver ni hjälp

Med att räkna ut pris?

Beskriv ditt projekt och få en gratis offert

Ben

till betongskivan?

Vill ni även få pris på en benställning till betongskivan. Beskriv vad ni söker och skicka in prisförfrågan!

Specialbeställning

Har ni en speciel form eller ett udda rum. Skicka då in Er förfrågan via detta fromulär.