Marknadsplats för unika betongprodukter

L-kök | Måttbeställda betongskivor till köket

Att inreda köket med en bänkskiva i betong ger köket ett modern uttryck och en exklusivare känsla.

Betongskivorna produceras efter Era mått. Bänkskivorna måttanpassas helt efter köket. Betongskivorna är väldigt tåliga, stabila och färdiga att använda vid leverans. Leverans av betongskivan / betongskivorna sker över hela Sverige.

Beskrivning

Olika betongfärger på köksbänkskivan

Betongskivan kan beställas i sju olika färger. Dry och Wet är samma betong men efterbehandlingen är annorlunda. Wet har en transparent vaxolja som ger ett vått utseende och Dry är speciellt framtagen för att skapa samma utseende som ej behandlad betong. Den andra siffran i koden är färg / typ av betong och den tredje är vaxtyp. (0 transparent, 1 naturlig, 2 mörk).

Integrerad diskho i betong

Köksbänkskiva i betong kan fås med ett hål för en topmonterad ho, undermonterad ho eller en integrerad betongho. Det finns olika modeller och storlekar att välja på när det kommer till de integrerade betonghoarna, se bilder ovan. Betonghoarna kan användas både i kök och badrum. Det man behöver ha koll på är att avloppet skiljer lite beroende på vilket handfat/ho man väljer. En bottennventil ingår då det behövs en extra lång skruv.

Hål för köksavlopp a-d, g, i, l, p, q
Hål för badrumsavlopp e, f, j, h, k, m, n, r, o, s

Spishäll – toppmonterad / nedsänkt

Hålet i betongskivan kan göras både för toppmonterade spishällar så som nedsänkta spishällar. Valet är ditt! Se bild för en nedsänkt spishäll.

Antal synliga sidor/kanter

De synliga sidorna bearbetas för att få en fin finish vilket gör att varje sida förlänger produktionstiden.

Underhåll av betongskivan

Använd bara vatten eller tvål / diskmedel för rengöring. För borttagning av hård och torr smuts, lämna tvålen / diskmedlet i 5 minuter och tvätta sedan med vatten. Alla köksrengöringsservetter får användas för rengöring. Under normala förhållanden är SuperIOR-betong underhållsfri. Om du vill ha ett nytt skydd är alla konsumentköksprodukter för underhåll av bänkskivor i natursten tillåtna. Eller polera den med OSMO Topoil 3068 genom att följa producentens instruktioner.

Essensen av SuperIOR-betong

SuperIOR-betong är en kombination av traditionell betong och olika polymerer. Som ett resultat har SuperIOR-betong mycket bättre tekniska egenskaper än traditionell betong och är ett vattentätt material. Så länge som betong fortfarande har mikroporer, polerar vi det med hårda vaxer för att få det slutliga smutsmotståndet. SuperIOR-betong användningsområden är breda och kan användas i hem, allmänna utrymmen och utomhus.

SuperIOR-betong har ingen risk för mikrosprickor. Den kan lätt böjas upp till 5 mm till 1000 mm utan bromsning, är reptålig vid normal användning och värmebeständig upp till cirka 100 grader (kokande vattenvärme).

Vertikala sidor tillåts ha luftfickor som vanlig betong. På de horisontella ytorna och sänkorna är alla hål större än 0,3 mm fyllda.

Vår standard gör att plattorna kan böjas max 2 mm per meter som sitt naturliga gjutna material. Det kan också finnas olika mönster på olika detaljer.

Betongen

SuperIOR-betong är helt livsmedelssäkert. Direktkontakt med mat är tillåten. Vi rekommenderar starkt att Ni använder skärbräda under skärning och grytunderlägg under en het panna eller gryta direkt från ugnen för att hålla produkten underhållsfri under längre tid.
En rekommendation är att rengöra SuperIOR-ytor från vätskor och vatten så snart de uppstår även fast det är ett smutsfritt material. Använd aldrig starka kemikalier eller hushållskemikalier för rengöring.

Montering av SuperIOR-betongskivor

  1. Håll alltid betongskivan vertikal – vid förvaring i förpackningen; under uppackning och under lyft upp på skåpen.
  2. Stöd alltid betongskivan vid håltagningarna och undvik samtidigt kraft på dessa platser – detta är den svagaste delen och den största risken för att betongskivan går sönder.
  3. Under installationen lyfter du toppen vertikalt på skåpen och placerar sedan den övre delen nedåt på skåpen med stöd för håltagningarna.
  4. Undvik alla slags slag.
  5. Betongskivor måste stödjas av skåp från alla sidor. Ibland kan konsoler behöva användas, beroende på betongtjockleken.
  6. Kontrollera att alla skåp är i nivå innan installationen. Efter installation kontrollera att betongen stöds av skåp / konsoler på båda sidor.
  7. Använd inte hammarborrning för sten vid borrning av hålen. Borrning och skärning rekommenderas efter installation.
  8. Icke-synliga kanter kan skäras på plats med kapklinga för sten. Rita linjen och tejpa detaljerna för att undvika repor.
  9. Toppen ska vara tillräckligt tung för att hålla sig i rätt läge utan att fixera. Om inte, använd lim eller silikonlim för att fästa betongskivan. Anslutningar och handfat kan fixeras med silikon.
  10. Installera undermonterade diskbänkar med korrekt stenpluggar och skruvar, metallfixatorer och konstruktionslim eller silikon.

Mer information

Beräknad leveranstid

4-6 veckor

Betalmetod

Faktura – handpenning 50%, Faktura, Betalkort

Leveransalternativ

Hemleverans Stockholm, Hemleverans Sverige

Ior Concrete

Concrete kitchen and bathroom tops, sinks, tables, wall and floor panels and other interior concrete products.

Our concrete is designed to be aesthetic and maintenance free.

FRONCRETE solid concrete cabinet cladding. Unic waterproof solution for standard and custom made cabinets in the kitchen, bathroom, livingroom,  outdoor furniture. FRONCRETE is only about 20% heavier than MDF board.

Our products are designed to be used in private homes and public areas.

Fler produkter från Ior Concrete

Leveranspolicy

Transport door-to-door normally included in the price. For custom-made products excact delivery time will be confirmed after the customer is finally confirmed the order. Normally delivery time is 4-6 weeks from the moment of order confirmation.

Återbetalningspolicy

For custom-made products refund is not possible after the moment the order is confirmed.

Avboknings- / retur- / utbytespolicy

For custom-made products cancellation is not possible after the moment the order is confirmed.

Räkna ut pris & beställ

Pris

Behöver ni hjälp

Med att räkna ut pris?

Beskriv ditt projekt och få en gratis offert

Vad söker ni?

Beskriv vad ni letar efter så får ni en gratis offert.

Specialbeställning

Har ni en speciel form eller ett udda rum. Skicka då in Er förfrågan via detta fromulär.